Društvo

Presretači od sutra na putevima u Republici Srpskoj

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum danas je u Banjaluci prisustvovao predstavljanju policijskih vozila sa ugrađenim uređajima za automatsko mjerenje brzine kretanja vozila – presretači, koji će od sutra kontrolisati vozače na putevima Republike Srpske.

Uređaji su nabavljeni s ciljem povećanja bezbjednosti u saobraćaju, tj. sprečavanja i sankcionisanja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Loading...

Direktor Ćulum je rekao da uređaji imaju mogućnost da rade u različitim modovima. Presretači u stanju mirovanja mjere brzinu kretanja vozila u odlasku i dolasku, nakon čega se obrađuju podaci i šalju na adrese vozača ako su prekoračili dozvoljenu brzinu.

Presretači, takođe, mogu da rade u pokretu, tj. mjere brzinu kretanja svih vozila u odlasku i dolasku, te se naknadno obrađuju podaci i šalju na njihove adrese. Treći način je da radeu pokretu uz kontrolu policijskih službenika i tada se na licu mjesta sankcionišu vozači.

Uređaje za mjerenje brzine kretanja vozila nabavila je Agencija za bezbjednost saobraćaja na osnovu Programa utroška sredstava koja uplaćuju društva za osiguranje i filijala društva za osiguranje iz FBiH, a uređaji su ugrađeni u dva vozila škoda superB i hyundai i30 predstavljeni su danas u Banjaluci.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!