Region

Pupovac: Od danas me smatrajte ratnim zločincem

Na početku današnje saborske sjednice predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac govorio je o posljednjim slučajevima nasilja nad pripadnicima srpske nacionalnosti, a spomenuo je i slučaj profesora kojem je izrečena opomena pred otkaz zbog statusa na Fejzbuku o izletu u Vukovar.

Pupovac govorio o mržnji i nasilju

Loading...

Pupovac je rekao kako živi u zemlji mržnje i nasilja. 

“Ne živim ni s trunkom mržnje, ali živim u zemlji mržnje i nasilja, motivisanog etničkom mržnjom i etničkim nasiljem. I kad još k tome da čujem da je jedna osnovna škola u Zagrebu izrekla opomenu pred otkaz nastavniku, predsjedniku Mense, dakle među najinteligentnijim ljudima ove zemlje, zbog toga što je na svom poslu na Fejzbuku napisao nešto o čemu bismo svi trebali razmišljati”, rekao je Pupovac.

Kazao je da se djeci koja posjete Vukovar govori da je Vojislav Stanimirović ratni zločinac. 

“Ako je on, od danas slobodno i mene smatrajte ratnim zločincem. Pozivam DORH da čuje što sam rekao. Ja sam ratni zločinac koji se bori protiv rata i mržnje već 30 godina i borit ću se i bit ću u klubu takvih zločinaca. I onda se čudimo što djeca, čemu pridonosi i veliki broj ljudi u saboru koji svojim porukama mržnje prema svojim kolegama drugačijih političkih uvjerenja ili etničke pripadnosti, čudimo se što ta djeca posežu za nasiljem. I krivimo njih, ali nisu oni krivi, krivi smo mi. Krivi su oni koji su na mjestu predsjednika Republike i slušaju kako se viče “Ubij, ubij Srbina” i kažu nismo čuli”, rekao je čelnik SDSS-a.

Zekanović ga napao

Zatim je za govornicu izašao HRAST-ov Hrvoje Zekanović te je žestoko napao Pupovca. 

“Hrvatska nije zemlja mržnje. Jedini koji širi mržnju u Hrvatskoj je Milorad Pupovac jer se nikada neće pokloniti žrtvi Vukovara i upravo relativizirajući ono što je radio Vojislav Stanimirović, on poriče Domovinski rat”, poručio je Zekanović i rekao da je nakon pada vukovarske bolnice Stanimirović rekao da je “pao posljednji ustaški bastion u Vukovaru”. A on je bio i gradonačelnik okupiranog grada Vukovara. I to je naš Milorad zaboravio”.

“Oči su mu pune suza kad govori o Jasenovcu, a kada govori o Vukovaru i o relativiziranju zločina, e onda se usudi ovdje u saboru relativizirati Domovinski rat. Gospodin Milorad Pupovac nikada u svom životu nije izgovorio te dvije riječi, Domovinski rat. Ne usudi se jer ga ne priznaje”, kazao je za govornicom Zekanović.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!