Magazin

Finska najsrećnija zemlja na svijetu, BiH na začelju u regionu

​Na listi najsrećnijih zemalja na svijetu Finska je opet zauzela prvo mjesto, dok je BiH po nivou sreće zauzela 78, što je u regionu svrstava na pretposljednje mjesto.

Rezultati ispitivanja nivoa sreće u svijetu objavljeni su na stranici “World happiness report”, a iza Finske slijede Danska, Norveška, Island, Holandija, Švajcarska i Švedska.

Loading...

Od zemalja regiona Slovenija je na 44, Srbija na 70, Hrvatska na 75, Crna Gora na 73, BiH na 78. i Sjeverna Makedonija na 84. mjestu.

Mađarska se nalazi na 62, Grčka na 82, Albanija na 107. mjestu, dok se među srećnijim zemljama smatraju Novi Zeland (8), Kanada (9), Austrija (10), Australija (11), Luksemburg (14).

Velika Britanija, Njemačka i Francuska nalaze na 15, 17, i 24. mjestu, Rusija je na 68, a Sjedinjene Američke Države na 19. mjestu.

Najlošije rangirane zemlje su Južni Sudan (156), Centralna Afrička Republika (155), Avganistan (154), Tanzanija (153), Ruanda (152) i Jemen (151).

Lista najsrećnijih zemalja pravi se na osnovu toga koliko su građani jedne zemlje zadovoljni, prenio je Tanjug.

Istraživanje sprovodi mreža UN za održiva razvojna rješenja u saradnji sa fondacijom „Ernesto Ili“, a izvodi ga grupa nezavisnih stručnjaka.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!