Privreda

Đokić: Pred Srpskom važni energetski projekti

durée de lecture: 1 min

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić najavio je danas da će Srpska u narednom periodu raditi na realizaciji važnih energetskih projekata, među kojima su izgradnja hidroelektrane “Bistrica” na istoimenoj rijeci, kao i “Buk Bijele” na Drini.

Loading...

Đokić je rekao novinarima u Banjaluci da će se u najskorije vrijeme pokušati pokrenuti pitanje izgradnje “Bistrice”, koja je sistem od četiri manje hidroelektrane ukupne snage 39 megavata. 

“Vrijednost projekta je oko 73 miliona evra, a već su obezbijeđene građevinska i ekološka dozvola i lokacijski uslovi. Riješeni su i imovinskopravni odnosi i nadam se da u tom pogledu neće biti administrativnih barijera”, rekao je Đokić. 

On je naveo da se nastavljaju aktivnosti u vezi sa projektom “Buk Bijela”, nakon što je donesena odluka da se ova hidroelektrana gradi zajedno sa Srbijom na potezu gornje Drine. 

“Energetičari Srbije trenutno analiziraju projekat i to bi trebalo biti završeno do kraja avgusta, kada ćemo biti u prilici da reaktiviramo priču o nalaženja partnera za gradnju `Buk Bijele`”, rekao je Đokić. 

On smatra da treba sprovoditi zakon i uvesti red kada je riječ o utvrđenim neregularnostima koje prave koncesionari. 

“Mora se dosljedno sprovoditi zakon i ništa više. Koncesionari, prema skopljenim ugovorima, moraju izvršavati svoje obaveze, a država treba to da nadzire”, rekao je Đokić i dodao da kontrolu vrše i poslanici Narodne skupštine kada je riječ o vođenju koncesionih postupaka i aktivnosti. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!