Društvo

Za saniranje zagađenja piralenom 600.000 KM

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović dao je danas saglasnost za preusmjeravanje sredstava potrebnih za hitno saniranje zagađenja hemikalijom piralen u Poslovnoj zoni “Incel” u Banjaluci.

Riječ je o sredstvima iz projekta “Ekološki prihvatljivo upravljanje postojanim organskim zagađujućim materijama u industrijskom i sektoru upravljanja otpadom”, koji realizuje UNDP BiH, a finansira Vlada Švedske posredstvom Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), a koji se sastoji iz više komponenti, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, 

Loading...

Šarović, kao politička kontakt tačka za saradnju sa Globalnim ekološkim fondom, dao je saglasnost da sredstva iz projekta u iznosu od 600.000 dolara budu preusmjerena za hitno saniranje hemikalije piralen u “Incelu” i prevenciju štetnih posljedica njegovog uticaja, kao i na sličan projekat koji bude dostavljen kao prioritetan od federalnog Ministarstva ekologije i turizma. 

Davanju ove saglasnosti prethodile su konsultacije Šarovića sa predstavnicima UNDP-a i SIDA, kao i nadležnim entitetskim institucijama. 

U Poslovnoj zoni “Incel” 9. marta izbio je požar kada je planulo otrovno ulje piralen koje je, tvrde stručnjaci, nerazgradivo i štetno. 

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!