Hronika

U laboratoriji skanka pronađeno oko 70.000 KM

BANJALUKA – Policijski službenici zaplijenili su oko 70.000 KM u raznim valutama od četvorice uhapšenih u akciji na području Banjaluke u kojoj su pronađene dvije laboratorije za proizvodnju skanka, rekla je Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je istakla da je iz jedne od laboratorija oduzeto 33.750 evra, 2.200 švajcarskih franaka i 180 KM.

Loading...

Banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu večeras je predat i četvrti uhapšeni u policijskoj akciji na području Banjaluke u kojoj su pronađene dvije laboratorije za proizvodnju skanka, potvrđeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Prethodno su tri od četiri uhapšena lica, nešto prije 18.30 časova, predata Okružnom tužilaštvu nakon što su policijski službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet nad njima završili kriminalističku obradu.

Tužilac će nakon saslušanja osumnjičenih odlučiti da li će predložiti da im bude određen pritvor.

U akciji “Unikat”, koju su pod nadzorom pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva, a uz asistenciju Policijske uprave Banjaluka, izveli policijski službenici Uprave MUP-a Republike Srpske, uhapšena su lica čiji su inicijali N.D, S.Š, D.D. i T.D.

Osumnjičena lica skank su distribuisala u zemlje EU, kao i da u jednoj od pronađenih laboratorija ima između 900 i 1.000 komada trske te droge.

Kod uhapšenog lica čiji su inicijali S.Š. pronađena je i automatska puška, pištolj, eksploziv i falsifikovani dokumenti zbog čega će protiv njega biti podnesen izvještaj za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge, nedozvoljen promet oružja i minsko-eksplozivnih sredstava i falsifikovanje.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Sanelu Šeraniću, osumnjičenom da je vođa kriminalne grupe koja je na području Banjaluke imala dvije laboratorije za proizvodnju skanka, koje je pronašla policija.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Sanel Šeranić, Nenad Dragišić, Dean Đajić i Danijel Trninić.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!