Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Bundalo se ogradio od stavova Stanivukovića i Trivićeve

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo rekao je na posebnoj sjednici parlamenta, tokom rasprave o po vitalne interese Srpske štetnom zaključku Predsjedništva o nastavku izgradnje mosta Komarna–Pelješac, da u politici treba graditi mostove dobrosusjedstva i da svađe nikome nisu donijele dobro.

“A, pogotovo na Balkanu. Nije samo u pitanju most, već i regionalni odnosi, budućnost i suživot na ovim prostorima”, rekao je Bundalo i najavio da će PDP podržati izjavu predsjedavaćeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika kada je riječ o zaštiti vitalnog interesa Republike Srpske. 

Bundalo je rekao da PDP u predloženim zaključcima zahtijeva rješavanje niza otvorenih pitanja između Srpske, odnosno BiH sa Hrvatskom, a među njima je i izmjena odluke o donošenju Nacionalnog programa sprovođenja Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada Vlade Hrvatske u vezi sa lokacijom Trgovska gora, koja je u blizini granice /kod Novog Grada/. 

PDP, ističe Bundalo, traži i konačno utvrđivanje međunarodne granice između BiH, odnosno Srpske i Hrvatske na rijeci Uni, na području opština Kozarska Dubica, Novi Grad i Kostajnica. 

“Potrebne su i čvrste garancije Vlade Hrvatske da će most na Savi kod Gradiške biti izgrađen u ugovorenom roku od 30 mjeseci, kao i da rukovodstvo Narodne skupštine pokrene postupak formiranja posebnog radnog tijela koje će zajednom sa predstavnicima Srba u Hrvatskoj djelovati na ispunjavanju zahtjeva prema institucijama Hrvatske, a sa ciljem poboljšanja položaja Srba u Hrvatskoj, te o tome informisati parlament”, rekao je Bundalo. 

On je, tokom rasprave u Narodnoj skupštini o prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, prema kojoj je po vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o prihvatanju zvaničnog stava BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna – Pelješac od strane Hrvatske donesen bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva, istakao da pojedini poslanici te stranke PDP /Jelena Trivić i Draško Stanivuković/ neće podržati Dodikovu izjavu. 

“Oni imaju lični stav i naglasio bih da to nije stav partije i našeg kluba poslanika”, rekao je Bundalo. 

Predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović dao je u Skupštini pauzu do 17.30 časova. 

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button