Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Novi veliki projekat: Na jesen gradnja novog spoja Lauša i Paprikovca

Izgradnja nove saobraćajne poveznice između Lauša i Paprikovca, koja bi trebala trajno da riješi gužve u ovom dijelu grada, mogla bi početi već u septembru ove godine, izjavio je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Nakon što je danas raspisan tender za novu saobraćajnicu preko nekadašnjeg voćnjaka, Sandić ističe da će ovo biti jedan od najznačajnijih projekata iz oblasti saobraćaja, te podsjeća da je Vlada RS za ovaj projekat obezbjedila više od dva miliona KM.

  • Ukoliko ne bude bude problema tokom javne nabavke, radovi bi mogli početi već u septembru – kaže Sandić.

On ističe da je, pored gradnje mostova, u pitanju jedan od najvećih a zbog konfiguracije terena i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu koji bi trebao biti gotov do septembra naredne godine.

  • Projektom je predviđena izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Sanske ulice na Laušu, od crkve preko „Ekonomije“, do ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje se pravi nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom- navodi Sandić.

Izgradnjom ove saobraćajnice očekuje se značajno rasterećenje Karađorđeve ulice, ali će biti mnogo bolja veza između Lauša, Parikovca i Patrićevca koji su do sada bili povezani samo preko Sanske ulice, koja je uska i strma.

  • Vezom Lauša i Parikovca, te dalje preko Lovćenske ulice vrlo brzo će se moći doći do Petrićevca, i dalje do kružnog toka na Zapadnom tranzitu kod „Centruma“– ističe Sandić.

Kao još jedan od benifita koji će Grad dobiti realizacijom ovog projekta on navodi i mogućnost pretvaranja sadašnjeg, zapuštenog voćnjaka u moderno naselje. Naime, u okviru gradnje ove saobraćajnice, biće pripremljena i kompletna infrastrukutura za buduće naselje, odnosno fekalna i oborinska kanalizacija, te vodovod i rasvjeta.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button