Banjaluka

Banjaluka pokreće program preventivne zdravstvene zaštite od malignih bolesti

BANJALUKA – Projekat besplatne, sveobuhvatne, preventivne zdravstvene zaštite za sve stanovnike od malignih bolesti, mogao bi krenuti od jeseni kao pilot projekat.

Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić, nakon sastanka sa rukovodstvom Doma zdravlja Banjaluka i Dejanom Kusturićem, direktorom Fonda zdravstvenog osiguranja RS,  dodao je, da je evindentan porast oboljelih od malignih bolesti u RS, ali i u regionu.

Loading...

“Potrebno je preventivno djelovati da bi se izbjegle posljedice, prvo po pacijente pa onda i na zdravstveni sistem i finasiranje”, kazao je Radojičić.

U toku je priprema projekta, koju obavlja Dom zdravlja Banjaluka.

“Projektom će biti definisano koje kategorije građana se pozivaju, koliki je troškovnik i vrsta pregleda, pošto su identifikovana tipična maligna obolenja za koja treba izvršiti preglede”, objasnio je Radojičić.

Nevena Todorović, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Banjaluka, rekla je da su tokom sastanka razgovarali o novom programu prevencije malignih bolesti na teritoriji grada, zatim o stanju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, te planu mreže ambulanti porodične medicine.

“Incijativu da se na teritoriji grada uradi masovniji projekat prevencije odnosno ranog otkrivanja malignih bolesti, pokrenuo je gradonačelnik Banjaluke, a nosilac ovih poslova biće Dom zdravlja Banjaluka”, rekla je Todorovićeva, te je dodala da je u toku faza izrade projekta.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!