Politika

Godišnji odmori ispraznili i skupštinsku salu

DOBOJ – Godišnji odmori ispraznili su ne samo preduzeća i ustanove, nego i dobojsku skupštinsku salu, u kojoj su odbornici posljednji put boravili krajem maja, pa će tako tek početkom septembra, tri mjeseca nakon zadnje sjednice, lokalni parlament ponovo raspravljati o temama važnim za život građana.

“Imali smo dosta ovih drugih dešavanja i aktivnosti u gradu, nije bilo ni neophodno da sve odbornike pomjeramo od njihovih godišnjih odmora, tako da ćemo već početkom septembra imati prvo skupštinsko zasjedanje, koje ću ja voditi kao skoro izabrani predsjednik. Nismo imali neku hitnu potrebu, nekakvu odluku koja bi morala odmah da bude donesena.

Loading...

Da jesmo, sigurno bismo sazvali parlament, bar vanredno”, izjavila je za “Nezavisne” Sanja Vulić, predsjednica Skupštine grada, te podsjetila da je krajem juna održana svečana sjednica povodom Dana grada.

Većina lokalnih funkcionera i odbornika je, saznajemo, bila na godišnjem odmoru, uglavnom na moru.

Inače, ovog ljeta, kažu u lokalnim turističkim agencijama, Turska je otkrovenje među brojnim Dobojlijama.

“Što se tiče drugih destinacija, najprodavaniji su aranžmani za Crnu Goru, zatim za Grčku”, navela je Sretenka Ristić, predstavnica Turističke agencije “Istra turs”.

Ipak, ima i onih kojima je odlazak na more nemoguća misija. Tako Vesna Vukmirović, majka troje djece bez stalnog zaposlenja, koju smo sreli na vrelom dobojskom asfaltu, kaže da odlazak na more neće moći realizovati.

“Ako ne ode neko od nas u Njemačku, ja ili muž, svakako nam djeca neće otići ni do Buljarica, ni sa šatorom, a ne na nekakav godišnji odmor u paket aranžmanu. Mi imamo, sreća, neku rodbinu u Novom Sadu, pa smo otišli kod njih, malo smo pogledali grad. Platili smo samo kartu i to nam je odmor”, kaže Vukmirovićeva.

Dodaje da je višečlanim porodicama godišnji na selu, kod rodbine.

Prema podacima Udruženja “Budućnost 4+”, neke porodice pakuju kofere, ali u njima nisu kupaći kostimi i suncobrani.

“Neke su porodice, nažalost, našle način da odu ili čekaju na spajanje. Evo, imamo sada oko 20 porodica koje zaista čekaju papire da se iz Doboja zapute ka nekoj drugoj destinaciji izvan RS i BiH. Mi imamo 186 porodica sa četvoro i više djece, s tim da taj broj vjerovatno sada varira”, kazala je Olivera Nedić, predsjednica Udruženja “Budućnost 4+”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!