Hronika

Kosio travu i aktivirao bombu na njivi

Policiji u Bosanskoj Krupi preksinoć je prijavljeno da je došlo do eksplozije na jednom poljoprivrednom imanju, te je u toku istragu kako bi se utvrdilo ko je ostavio ili bacio bombu na toj lokaciji.

Kako piše portal “Faktor.ba” pozivajući se na MUP Unsko-sanskog kantona, pedesetosmogodišnjak iz mjesta Hašani, u opštini Bosanska Krupa, oko 21.25 sati prijavio je da je pola sata ranije traktorom kosio travu na parceli koja je u vlasništvu njegovog zeta, te da je došlo do eksplozije neke naprave.

Policija je izašla na teren i utvrdila da su prilikom eksplozije nastala manja oštećenja na traktoru i da je pukla šajba na kabini, ali da tom prilikom, na sreću, nije bilo povrijeđenih osoba.

Budući da je pala noć, istražioci su sutradan nastavili obavljanje uviđaja, te su na zemlji pronađeni tragovi i dijelovi eksplozivne naprave koji ukazuju na to da se radi o ručnoj bombi.

O svemu je obaviješteno i Tužilaštvo USK, te je ovo djelo okvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!