Magazin

Siromašniji muškarci su bolji u krevetu

Novo istraživanje je pokazalo da su muškarci s manjim i srednjim primanjima bolji u krevetu, vjerniji i emocionalno dostupniji.

Navodno muškarci koji nemaju previše novca, nemaju ni velikog izbora čime privući žene, pa moraju biti ili duhoviti ili jako dobri u krevetu, najbolje oboje.

Loading...

Rezultati istraživanja neprofitnog istraživačkog centra iz Washingtona ‘Pew Research Centera’ potvrđuju da čim je novca manje, to je više vjernosti, orgazama i sreće, a slično misli i profesor Adam Galinski sa Univerziteta Chicago Northwestern koji kaže da su siromašniji muškarci manje licemjerni u usporedbi s bogatijima.

Muškarci koji zarađuju ‘prosjek’ su po pravilu ljubazniji s nepoznatim ljudima, onima koje tek upoznaju, a pri takvim društvenim kontaktima redovno koriste osmijeh i raspoloženiji su za razgovor.  I magazin Psychological Science piše da su bogatiji, očekivano, grublji i bahatiji jer vjeruju kako im ne trebaju nova poznanstva niti dokazivanje ikome, a oni slabijeg imovinskog statusa traže svoju priliku i otvorena srca pristupaju drugim ljudima.

Časopis ‘Journal of Applied Psychology’ objavio je studiju u kojoj se tvrdi da su uspješni muškarci skloniji seksističkom ponašanju, dok oni manje uspješni podržavaju svoje partnere tokom njihove karijere.

(24sata.hr)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!