Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Škola na Starčevici biće opremljena do 15. avgusta

BANJALUKA – Do 1. septembra, kad počinje nova školska godina, novi, dograđeni dio Osnovne škole „Branko Radičević“ trebalo bi da bude u potpunosti opremljen. Time će, poslije više decenija, biti konačno riješen problem sa organizacijom nastave u jednoj od najopterećenijih škola u Republici Srpskoj.

Ove godine, škola je dograđena sa osam novih učionica, a zahvaljujući ovoj dogradnji, đaci više neće morati pohađati nastavu u tri smjene, što je bio slučaj posljednjih godina.

Prema informacijama iz škole – ugovor za isporuku namještaja sa izabranim dobavljačem potpisan je 31. jula. Rok za dostavu namještaja u školu je 15 dana od dana potpisivanja ugovora, tako da bi učionice trebalo da budu opremljene do 15. avgusta.

U isto vrijeme, tokom ljetnjeg raspusta, aktivno se radi na sanaciji i obnovi ukupno 16 gradskih i prigradskih škola, u okviru velikog plana, vrijednog 600.000 KM.

Ovaj plan je pokrenut još prošle godine, kad su veći ili manji radovi izvedeni u 26 osnovnih i srednjih škola, za šta je izdvojeno 1,9 miliona KM.

Rješevanje problema opterećene škole na Starčevici bio je jedan od prioriteta gradske administracije, koji je zacrtan i programom „Banja Luka 2025“, koji je predstavljen u jesen 2016. godine.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button