Banjaluka

Novi most u Dragočaju od subote u funkciji

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je most u banjalučkom naselju Dragočaj završen u predviđenom roku i najavio da će u subotu, 10. avgusta, biti pušten u saobraćaj.

“U toku su radovi na pristupnim saobraćajnica, a svečano puštanje u saobraćaj biće u subotu”, rekaoje Radojičić novinarima. 

Loading...

Izgradnja novog mosta na riječici Dragočajki, čija je vrijednost 200.000 KM, počela je 26. marta, a riječ je jednom od većih projekata u naselju Dragočaj. 

Cilj ovog prijekta je modernizacija i ubrzanje saobraćaja, te eliminisanje rizika od izlijevanja Dragočajke, što je ranije bio čest slučaj u vrijeme povišenog vodostaja. 

Stari most u Dragočaju predstavljao je usko grlo u slučaju visokog vodostaja Dragočajke, što je dovodilo do čestog plavljenja okolnih parcela. 

Novi most je dugačak 13, a širok devet metara, ima dvije saobraćajne trake širine po tri metra, te dvije pješačke staze široke 1,5 metara.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!