Sport

Nataša Radulović, rukometašica i sudija: Muškarcima je lakše suditi

​Svakim danom ljubav prema rukometu je sve veća, kaže kapiten Ženskog Rukometnog kluba Doboj Nataša Radulović.

Ambicioznoj 22-godišnjakinji iz Doboja rukomet je ušao u srce još 2007. godine, kada je prvi put kročila na rukometni teren. Iako je ženski sport, posebno u BiH, zapostavljen, talentovana i svestrana Nataša i dalje ima veliku želju za treniranjem i napredovanjem, kako bi jednog dana zaigrala za neki evropski klub.

Loading...

“Ljubav prema rukometu nastala je u šestom razredu, kada smo učili prve korake, pa sam odmah odlučila da počnem trenirati i, evo, tu sam već 12 godina. Ambicije za budućnost, kao kod svakog igrača su velike i želje za daljim napredovanjem, a san se zove zaigrati za neki veliki klub”, naglašava Radulovićeva.

Prošle sezone njoj i saigračicama malo je nedostajalo da se plasiraju u Premijer ligu. Ipak, treće mjesto, iza Borca i Knežopoljke, u Prvoj ligi Republike Srpske se može smatrati uspjehom za mladi i talentovani tim Doboja.

“Prošle sezone malo nam je nedostajalo da ostvarimo svoj cilj. Ipak, idemo dalje. Već u narednoj sezoni želimo da odemo korak naprijed i plasiramo se u elitni rang ženskog bh. rukometa”, ističe jedna od glavnih uzdanica ŽRK Doboj i u nadolazećoj sezoni.

Ono što je zanimljivo za sjajnog pivotmena jeste da uporedo i sudi na rukometnim utakmicama Prve i Druge lige RS. U posljednje vrijeme svjedoci smo da djevojke sve češće uzimaju pištaljke u ruke, a Nataša pravdu dijeli sa kolegicom Darijom Gajić.

 “Suđenjem sam se počela baviti 2016. godine. Pored Prve i Druge lige RS, sudile smo i mnogo turnira, u Tuzli, Međugorju, Makarskoj, Banjaluci… Suđenje uvijek usklađujem sa igranjem, nije baš lako, ali nekako uspijevam sve stići.”

Iz razloga što je aktivna igračica, trenutno sudi Prvu ligu RS za muškarce. Na kraju poručuje da je mnogo lakše suditi muškarcima nego ženama.

“Želim napredovati i na polju suđenja. Muškarcima je mnogo lakše suditi. Nekih neugodnosti ima malo, uvijek će ih biti, jer ne mogu svi biti zadovoljni, ali ne treba se puno osvrtati na to”, zaključila je Radulovićeva.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!