Društvo

Savanović: Mitrovdanske bitke simbol odbrane istočne Hercegovine

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da će sutra u Nevesinju biti obilježeno sjećanje na mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine, kao simbola odbrane istočne Hercegovine, u kojima su pogunula 64 borca Vojske Republike Srpske, a više od 950 je ranjeno.

“Mitrovdanske bitke su simbol odbrane Nevesinja i istočne Hercegovne od desetostruko jačeg neprijatelja koga su činili pripadnici Hrvatske vojske, HVO i takozvane Armije BiH. U odbrani vjekovnih ognjišta učestvovalo je 3.500 boraca Nevesinjske brigade, koji su veličanstvenim pobjedama spriječili pogrom srpskog naroda”, rekao je Savanović novinarima u Banjaluci.

Loading...

On je podsjetio da je prva mitrovdanska bitka bila 1992. godine i da je jedna od najvećih bitaka u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

“U drugoj ofanzivi, 1994. godine, koja je trajala pet dana, još jednom su odbranjena vjekovna ognjišta srpskog naroda. Neprijatelj je tada, kao i prvi put, imao ogromne gubitke”, dodao je Savanović.

Programom obilježavanja predviđeno je da u 9.00 časova bude služena Sveta arhijerejska liturgija u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Nevesinju, u 11.30 časova parastos za poginule borce, u 11.45 je polaganje vijenaca kod centralnog spomenika, a u 12.30 časova svečana akademija, obraćanje zvaničnika i umjetnički program u Domu kulture “Nebojša Glogovac”.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!