Društvo

Davor Dragičevič: Sve i jedna svjetska mafija ima kodeks, samo ova nema (VIDEO)

Sto četrdeset treći dan za redom se građani okupljaju na centralnom banjalučkom trgu tražeći istinu i pravdu.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, se obratio okupljenim građanima.

Dragi moj sine, dušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Sto četrdeseti i treći dan na Davidovom trgu, gdje ja, majka Suzana, sestra, brat i grupa Pravda za Davida tražimo samo dvije riječi: istinu i pravdu na miran i dostojanstven način.

Zahvalio se svima koji su juče bili na trgu kada njega nije bilo tu.

Sve i jedna svjetska mafija ima kodeks, samo ova nema. Sve i jedna mafija ne ubija djecu – povikao je Davor.

– Gdje ste poletili odmah poslije zličinačke press konferencije? Kod mene u kuću da mi ponudite vašu pomoć? Zašto? Zato što je David izvršio samoubistvo ili zato što je ubijen – pitao je Davor.

– Šta ste uradili od 18.3. od kada sam prijavio nestanak Davidov? Šta ste uradili? Ništa. Tužioci morali ste odmah pokrenuti i naložiti istragu. Trebali ste doći u moju kuću, kad ste tvrdili ono što jeste. da vidite gdje je David? Da ga ja ne skrivam možda. Niste ništa uradili šest dana.

– Znate zašto? Zato što je David bio živ. Trebali ste sve uraditi pa ga tražiti. Ako ga nađete živog i zdravog pa dovedete kući. Opet mora biti pokrenuta istragu.

– Sada će Lepir i Vrećo opet voditi istragu. I dati meni istinu i pravdu. To se mora promijeniti, imaju advokati koji znaju šta im je činiti.

Davor Dragičević

– Juče sam bio u Sarajevu u OHR-u kod Dennisa Hearnea i predočio mu svoje stavove, i stavove grupe Pravda za Davida. Zahvalio bi se Ifetu Feragetu, advokatu iz Sarajeva koji je bio sa mnom juče. Da sam ušao sam tamo, ne bi ništa napravio. Dobio bi saučešće i podršku. Ali pošto ima jedan pametan čovjek koji mu je jasno objasnio šta se radi u ovoj državi. I u Sarajevu i u Banjaluci – rekao je Davor.

– Majka Suzana kaže čime je ovo zaslužio. Ja i David nismo ničim. ako je moja grešlka što sam došao iz italije, i učestvovao u ratu. Što sam morao i što je on htio da ostane ovdje. Onda je to moja greška. Kako predsjednik reče da je press konferencija bila greška. Onda je ubistvo Davidovo greška.

– Pozvao bih sve roditelje, koji sumnjaju da su im djeca ubijena.  Koji sumnjaju u istražni postupak tužilaštva, MUP-a, i sudstva da prikupe dokumente sve koje imaju. U razgovoru juče sa OHR-om i međunarodnim organizacijama smo se dogovorili da se prikupe svi slučajevi. Ja ću vam lično i grupa Pravda za Davida pomoći, da to predamo međunarodnim organizacijama.

– Ali morate stati iza svoje djece. Na vrijeme ćete biti obavješteni, kome i kada trebate predati. Skupite svu dokumentaciju. Nema veze šta je u pitanju. Ako sumnjate u nešto neka vide koliko ima u Bosni i Hercegovini slučaja. Koliko ima ubijanja, mučenja, silovanja, pedofilije, neka vide koliko ima slučajeva koji su prošli nekažnjeno – poručio je Davor

“Šta hoće Davor Dragičević? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek’ zapali slavsku svijeću, nek’ slavi slavu, nek’ pije, nek’ se veseli”,

Davor je opet citirao predsjednika.

– Ja sam vam rekao na sahrani, na grobu moga sina. Ja vas dobro znam ali vi mene, ne. Đakca svog nikada neću oprostiti. Davor i grupa Pravda za Davida koja će trajati vječno,će ići do kraja.

– Ima međunarodni forenzički i advokatski tim, kada dođu ovdje vidjećete ko su ti ljudi. Nepotkupljivi, časni i pošteni. Koji vjeruju u ono šta su studirali i za šta su dali zakletvu. Kao i doktori što su dali Hipokratovu zakletvu.

– Jel David zadavljen Karanu? Gdje su gaće? Zločinci i ubice nemaju ni vjeru ni naciju.  Bole njih pare, ne interesuje ih ništa drugo. Moj David nema cijenu – povikao je Davor.

Daniela Došen Ratešić je pročitala pismo majke Suzane, kojoj srce krvari danas i koje će krvariti, zauvijek.
Majka Suzana: Da li se ovo dešava meni? 

Potom je mali Nenad, koji ima samo 5 godina, pročitao Davidovu molitvu a dječak Nikolo je izrecitovao Davidovu pjesmu.

Daniela Došen Ratešić: Dobila sam sugestiju smatram da nije bila zlonamjerna. On je kroz priču rekao da se djeca zloupotrebljavaju na ovom trgu. Ja sam pokušala da mu objasnim da su nas odrasle djeca pokrenula. Ako su nas djeca zloupotrijebila hvala im na tome. Djeca su naš prioritet. Djeca su naša snaga, volja i nada. To nas je sve pokrenulo i to nas drži na trgu.

– Pravo na život je starije i od nacije. Ustav ove države neka ga Predsjednik pročita. Mogao je samo da izjavi saučešće. Nisam znao da je studirao stomatologiju, psihologiju, forenziku, da je doktor, tužilac, istražitelj i specijalac MUP-a Republike Srpske. I da tumači moj privatni život i slučaj ubistva Davida Dragičevića. Pogledajte Ustav Predjsedniče, prekršili ste ga hiljadu puta. Zašto? Koga stitite? Darku Ilića, Željka Karana, Dragana Lukača, Darku Ćuluma, Lepira, Vreću, ukućane Đorđa Rađana. I još mnoge druge.  David je pronađen u centru grada, a uviđaj je vršilaiz policijska uprava Lazarevo. Jel nema niko u MUP-u Republike Srpske. Ko je smijenjen tu iz MUP-a i kasnije prešao u Lazarevo? – niz pitanja je postavio Davor

“Šta hoće Davor Dragičević? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek’ zapali slavsku svijeću, nek’ slavi slavu, nek’ pije, nek’ se veseli”,

– Eeee idioti, David je moje dijete. Moje dijete – završio je Davor.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!