Banjaluka

Obnavljaju signalizaciju u blizini škola

Uoči početka nove školske godine, na saobraćajnicama u blizini škola obnavlja se horizontalna saobraćajna signalizacija, kako bi đaci bili što bezbjedniji na putu do škole.

  • U toku je obnavljanje horizontalne saobraćajne signalizacije u zoni škola, odnosno obilježavanje natpisa ,,škola“, na kolovozu i pješačkih prelaza, kao i kontrolisanje ispravnosti vertikalne saobraćajne signalizacije u zonama svih škola na gradskom i prigradskom području te zamjena dotrajalih i oštećenih „ležećih policajaca“ – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Loading...

Pored ovih aktivnosti, početkom nove školske godine, sprovodiće se i promotivna akcije sa ciljem jačanja pažnje svih učesnika u saobraćaju zbog početka školske godine. Iznad saobraćajnica će biti postavljeni novi transparenti za upozoravanje vozača, a za najmlađe učesnike u saobraćaju, tačnije za sve učenike prvih razreda, Grad je pripremio poklone: saobraćajni bukvar i majicu koja će i djecu i vozače podsjećati da se bezbjedno ponašaju, te raspored časova sa motivima saobraćajnih znakova.

  • Septembar je mjesec kad djeca igralište i loptu, zamjene školskim klupama i knjigama, ali još uvijek nisu dovoljno svjesna da se moraju bezbjedno ponašati na putu od kuće do škole, ne mogu pravilno da procijene brzinu vozila i saobraćajne situacije i zato svi zajedno moramo uložiti maksimalne napore kako ne bi došlo do neželjenih posljedica – naglašavaju u Odjeljenju.

 

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!