Region

Stefanović: Uhapšena majka bebe koja je pronađena u kontejneru

BEOGRAD – Policija je pronašla i uhapsila majku za koju je sumnja da je juče ostavila tek rođenu bebu u kontejneru u beogradskom naselju Žarkovo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je rekao da joj je određeno policijsko zadržavanje (do 48 sati), a da očekuje da će odgovarati za teško djelo i da će tužilaštvo tražiti da joj se odredi pritvor.

“Nema ništa što može da opiše kada u kontejneru nađete mali život. Srećom, živo dete, koje je pod ozbiljnim nadzorom lekara i koje pokazuje dobar opravak nakon svega toga”, rekao je Stefanović.

Dodao je da mu je žao što ljudi ne razumiju koliko se neki bore da imaju decu, koliko se muče i žele da usvoje dijete, a onda neko uradi ovakav, kako je rekao, bezuman, monstruozan potez. 

“Ne mogu kao roditelj da razumem da se neko odrekne takvog malog života”, dodao je Stefanović.

Drago mu je, kaže, što je dete živo i zdravo.

“Krivičnim sankcijama se niko nikada ne raduje, ali su neophodne da se pokaže da tako nešto ne moze da se dešava”, podvukao je ministar.

On je naveo da postoji mnogo institucija u zemlji koje mogu da pruže svaku vrstu pomoći, kojima građani mogu da se obrate, te da nema potrebe da učine bilo šta nažao sebi ili drugima.

“Hvala svima koji su na treptaj oka reagovali da dete bude zbrinuto”, zaključio je Stefanović.

Podsjetimo, novorođenče je u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković. On je izašao da prošeta psa i kada je krenuo ka kontejneru da baci đubre, čuo je, kako je opisao, “nešto poput stenjanja”.

U prvi mah je pomislio da se tu zavukla neka mačka, a kada je počeo da je traži da bi je izvukao i oslobodio, došao je do kese iz koje je taj zvuk dopirao. Unutra je bila beba, tek rođena, krvava, sa pupčanom vrpcom i posteljicom.

Cvetković je pozvao je Hitnu pomoć i policiju, koji su se tu našli poslije svega nekoliko minuta. Beba je i smještena u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova, gde su juče rekli da dječak primljen u dobrom opštem stanju i da nema nikakvih povreda.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!