Banjaluka

Uskoro nova biciklistička staza od „Naprijeda“ do Rebrovca

03.09.2019.03.09.2019.Uskoro nova biciklistička staza od „Naprijeda“ do Rebrovca

Radovi na izgradnji tzv. istočne biciklističke transverzale, na dionici od stadiona FK „Naprijed“ u Obilićevu do kružnog toka na Rebrovcu, ubrzano se privode kraju, u okviru nastojanja da se stvore što bolji uslovi za razvoj biciklističkog saobraćaja, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

U okviru ovog projekta, biće izgrađene pješačke i biciklističke staze u dužini od 1,5 kilometar, na potezu od kružnog toka na Rebrovcu pa sve do kraja novog dijela Istočnog tranzita, koji je trenutno u izgradnji. Kao prva faza ovog projekta, prošlog mjeseca već je završena biciklistička i pješačka staza kod marketa „As“ uz novoizgrađeni dio Istočnog tranzita.

Trenutno se izvode radovi na dvije dionice i to sa lijeve strane Bulevara Desanke Maksimović u dužini oko 800 metara i na dijelu Istočnog tranzita iza „Naprijedovog“ stadiona u dužini oko 300 metara.

  • Biciklistička staza na Bulevaru Desanke Maksimović je već pripremljena za asfaltiranje, dok je na pješačkoj stazi počelo postavljanje betonske galanterije – ističu u resornom odjeljenju.

U međuvremenu, i radovi na posljednjoj dionici Istočnog tranzita kod „Naprijedovog“ stadiona polako se privode kraju. Po završetku ovog posla, biće otvorena nova, istočna biciklistička veza, od Obilićeva pa sve do Lazareva i Trapista.

U okviru planova za razvoj biciklističkog saobraćaja, ovog proljeća je u Zalužanima izgrađena staza u dužini od 1,1 kilometar. Istovremeno, u okviru, istog strateškog plana, uveden je „Bl bajk“ sistem sa pet stanica za automatsko iznajmljivanje bicikala, u namjeri da se ova mreža širi na još gradskih naselja.

  • Uz „Bl bajk “ i gradnju novih biciklističkih staza, naše sugrađane želimo podstaknuti da koriste bicikle u što većoj mjeri, pridružujući se brojnim evropskim gradovima, opredijeljenim za princip održive mobilnosti i zaštite životne sredine – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!