Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Višković i Vranješ: Neprihvatljivo odlagalište radioaktivnog otpada

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je jedno od najvažnijih pitanja za Srpsku namjera Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad na lokalitetu Trgovske gore, istakavši da je neprihvatljivo da se odlagalište gradi uz granicu sa BiH, u neposrednoj blizini rijeke Une i opštine Novi Grad.

Višković je informisao novoimenovanog ambasadora BiH u Hrvatskoj Aleksandra Vranješa da Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske sprovodi aktivnosti na proglašenju Parka prirode “Una”, što je još jedan razlog da je odlagalište radioaktivnog otpada na ovom području neprihvatljivo, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku je razgovarano o početku izgradnje mosta na Savi u Gradišci, kao i o daljim aktivnostima koje slijede u vezi sa izgradnjom graničnog prelaza i pristupnih puteva uz budući most.

Višković je naglasio važnost privredne saradnje, kao i značajan nivo izvoza u Hrvatsku koji ostvaruju domaći privrednici.

Vranješ je rekao da će mu jedan od ciljeva biti i jačanje ekonomske diplomatije.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button