Magazin

Pas koji je čekao vlasnike na istom mjestu četiri godine

​Nakon što je proveo četiri godine čekajući svoje vlasnike na istom mjestu, jedan izgubljeni pas s Tajlanda je ponovo vidio svoju porodicu.

Priča o Leu, psu lutalici koji je proveo posljednje četiri godine na jednoj raskrsnici u tajlandskom gradu Khon Kaen, postala je poznata početkom ovog mjeseca, kada je jedan korisnik Facebooka postavio njegovu fotografiju, obavijestivši druge korisnike da pas svaki dan sjedi na istom mjestu kao da čeka nekoga.

Loading...

Na početku se mislilo da je napušten, ali zatim su ljudi shvatili da izgleda nahranjeno, tako da su počeli da se raspituju.

Saznali su da je taj pas zaista većinu svog vremena provodio na toj raskrsnici, ali da je jedna žena često dolazila kako bi ga nahranila i donijela mu vode. Jednog dana, dok je fotografisao Lea, korisnik Facebooka je upoznao ženu koja se brinula o njemu. Četrdesetpetogodišnja žena po imenu Saovalak rekla je da je Lea pronašla na tom mjestu prije nekoliko godina. Pas je tada bio vrlo mršav i patio je od bolesti kože. Ona je odlučila da ga ne želi ostaviti takvog tako da ga je povela sa sobom kući i izliječila.

Jednog dana Saovalak se vratila kući i shvatila da Lea nema. Tražila ga je i kada ga je vidjela na istom mjestu gdje ga je i pronašla pretpostavila je da čeka svoje vlasnike, pa ga nije željela voditi nazad kući. Umjesto toga je odlučila donositi mu vodu i hranu svakih nekoliko dana. Kada je priča o Leu postala popularna na Facebooku i drugim društvenim mrežama, njegova stara vlasnica je takođe vidjela slike. Nang Noi Sitisarn, šezdesetčetvorogodišnja žena iz tajlandske provincije Roi Et, zamalo se onesvijestila kada joj je kćerka pokazala sliku psa koji je mnogo ličio na Bonbona, porodičnog psa koji se prije četiri godine izgubio tokom putovanja.

Čim je vidjela sliku, Nang Noi je rekla svojoj kćerki da je odveze do mjesta gdje je pas čekao. Kada ga je pozvala po imenu, pas je počeo mahati repom i prišao joj je, ali kada ga je pokušala odvesti kući nije je odmah pratio. Nang Noi je tada shvatila da se Bonbon vezao za Saovalak, ženu koja ga je izliječila. Nije željela tjerati psa da ode odatle, ali njena kćerka i ona ga planiraju redovno posjećivati.

(Odditty)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!