Hronika

Poginuo poslanik u Parlamentu FBiH Mirvet Beganović

Mirvet Beganović, poslanik u Skupštini Unsko-sanskog kantona iz Laburističke stranke i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine FBiH, poginuo je juče u tragičnoj nesreći.

“U dubokoj boli javljamo da nas je napustio tragičnom smrću naš Mirvet Beganović, poslanik u Federalnom parlamentu. Neka mu je vječan rahmet, a porodici sabur”, kratko je saapšteno iz centrale Laburističke stranke BiH.

Pedesetčetvorogodišnji Beganović je preminuo usljed povreda koje je zadobio nakon što ga je prignječio traktor.

On je prevezen u Dom zdravlja Velika Kladuša gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt.

Iz Policijske stanice Cazin za portal “Klix.ba” su kratko kazali da je istraga o nesreći u toku.

Beganović je od 1989 – 1993 bio visokopozicionirani zaposlenik Agrokomerca, a od 2003. do 2006. bio je voditelj poslova “Croatia osiguranja”. Od 2006. do 2010. vršio je funkciju savjetnika u Opštini Velika Kladuša, a od 2010. godine poslanik je u Skupštini USK, a od 2014. i poslanik u Parlamentu FBiH – u mandatu 2014 u Domu naroda, a od 2019. u Predstavničkom domu.

U Laburističkoj stranci vršio je funkciju zamjenika predsjednika.

Beganović je rođen 1965. godine u Pećigradu, bio je oženjen i imao je dvoje djece. Po zanimanju je bio inžinjer prehrambenog inženjerstva – tehnolog.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!