Banjaluka

Put koji će promijeniti Lauš

Izgradnja nove saobraćajnice, vrijedne 2,7 miliona KM, koja će preko nekadašnjeg „Voćnjaka“ povezati Lauš i Paprikovac, počeće 14. novembra.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, radove će, na osnovu provedenog tendera, provoditi laktaška “Niskogradnja”, koja će u narednim danima, početi sa pripremom gradilišta.

Loading...

“Izgradnja ove saobraćajnica je jedan od najvećih, a zbog konfiguracije terena, i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu. Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Sanske ulice na Laušu, od crkve preko „Ekonomije“, do Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom”, izjavio je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Izgradnjom ove saobraćajnice očekuje se značajno rasterećenje izuzetno frekventne Karađorđeve ulice, ali i znatano bolja saobraćajna poveznica između Lauša, Parikovca i Petrićevca.

“Pored toga, realizacijom ovog projekta, otvara se mogućnost pretvaranja sadašnjeg, zapuštenog voćnjaka u moderno naselje. Zbog toga će u okviru gradnje ove saobraćajnice, biti pripremljena i kompletna infrastrukutura za buduće naselje, odnosno fekalna i oborinska kanalizacija, te vodovod i rasvjeta”, naveo je Sandić.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!