Politika

Dodik: Neprihvatljivo da migrantski kampovi budu formirani u srpskim naseljima

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je neprihvatljivo da migrantski kampovi budu formirani u srpskim naseljima i da će se predstavnici Republike Srpske tome suprotstaviti.

“To je permanentno nastojanje bošnjačke političke elite da problem riješi baš na taj način, skrivajući svoju odgovornost za smještaj migranata”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Loading...

On je istakao da je vidljivo da je migrantska kriza na vrhuncu i da ljudi koji se nalaze u BiH nisu adekvatno smješteni, iako dolazi zima.

“Sa nivoa BiH, koji ima nadležnost za migracije, ništa nije učinjeno da taj problem bude riješen sistemski. Ono ostaje otvoreno i sve veći problem u BiH”, kaže Dodik.

Gradsko vijeće Bihaća dalo je juče saglasnost da na lokaciji Lipa između Bihaća i Bosanskog Petrovca, kao jedinoj koja je u gradskom vlasništvu, bude formiran privremeni prihvatni centar za migrante.

Lokacija je predložena sa namjerom da migranti budu izmješteni van naseljenih područja u Bihaću.

[embedded content]
Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!