Magazin

Pet savjeta kako da raširite obuću

durée de lecture: < 1 min

Thumbnail

Niste mogli da odolite cipelama koje ste ugledali u izlogu. Iako su bile “malo” tijesne kupili ste ih, očekujući da će se prilagoditi vašem stopalu. To se nije dogodilo, već su se pojavili žuljevi i teškoće pri hodu praćene bolom. Ne očajavajte, jer rješenje postoji, čak i za tijesne cipele.

Loading...

– Napunite kesu za zamrzivač vodom i stavite u tijesnu cipelu, pa je potom 24 sata držite u zamrzivaču. U međuvremenu će od vode postati led, koji će omogućiti da dobijete cipelu po mjeri.

– Uzmite krompir srednje veličine, ogulite ga i stavite u cipele da prenoći.

– Napravite srazmjeran rastvor od alkohola i vode, pa njime natrljajte cipele. Nakon toga ih obujte i nosite pola sata da se fino oblikuju prema stopalu.

– Kožne cipele možete da proširite i fenom za kosu. Zagrejte kožu nekoliko minuta dok ne omekša. Zatim ih obujte na debele čarape i šetajte po kući, dok se koža na njima ne ohladi.

– Pokvasite čarape, dobro ih ocijedite, ubacite u cipele i ostavite. Dok se čarape budu sušile, obuća će se širiti i rastegnuti. Isto možete da uradite i sa mokrim novinama.

cipele savjeti

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!