Magazin

Do savršenog hormonskog zdravlja uz svjetski preparat broj 1

Optimalna hormonska ravnoteža jedan je od temelja zdravlja organizma svake žene i kada se ta delikatna ravnoteža poremeti, pojavljuju se ozbiljni fizički, ali i pshihološki problemi.

Stres postaje sve snažniji uzročnik hormonskog poremećaja, posebno u današnje vrijeme kada našom svakodnevicom upravlja ubrzani tempo života, a žene nerijetko daju i više od svog maksimuma kako bi njihov porodični i poslovni život bio na stabilnim nogama.

Međutim, velik dio žena zbog toga plaća svojim zdravlje i to najčešće upravo hormonskim poremećajem. Posljedice su zabrinjavajuće – gotovo 80% žena iskusilo je neku vrstu boli tokom menstruacije, a njih 70% neugodne simtpome menopauze.

Ovakvi fizički problemi često su i uvod u one emocionalne, jer direktno djeluju na sampouzdanje žena, a posebno su teški simptomi koji se pojavljuju ulaskom u menopauzu – promjene raspoloženja, napadi vrućine, povećanje tjelesne težine, gubitak kose, noćno znojenje i suhoća intimnog područja.

Međutim, djelotvoran, siguran i prirodan put do povratka optimalne hormonske ravnoteže je moguć i to zahvaljujući Femmenessence preparatima koji su, zbog svoje iznimno pametne učinkovitosti proglašeni i najboljim ženskim preparatom na svijetu.

Ženama kojima je dijagnostifikovan hormonski poremećaj danas se najčešće pripisuje nadomjesna hormonska terapija. Po čemu je Femmenessence poseban u odnosu na takav tip terapije? Femmenessence preparati su 100% prirodan proizvod i ne unose u organizam sintetičke ili životinjske hormone već potiču tijelo da samo reguliše lučenje hormona i dovede ih na optimalan nivo za cjelokupno zdravlje ženskog organizma. Kliničke studije potvrdile su da je Femmenessence učinkovit u više od 80% slučajeva.

Femmanessence proizvodi podijeljeni su u tri kategorije, u skladu sa dobi žene.

MacaLife (od 45. do 55. godina) namjenjen je ženama koje se približavaju menopauzi i učinkovito smanjuje talase vrućine, suhoću intimnih područja, noćno znojenje, te potiče libido, zdravlje srca i kostiju.

MacaPause (za žene starije od 55. godina) ponovnom uspostavom hormonske ravnoteže potiče libido, zdravlje srca i kostiju.

MacaHarmony vratiće hormonsku ravnotežu ženama u najvažnijem periodu njihovog života: od tinejdžerske dobi do 40-tih godina života. Uspješno reguliše menstrualne cikluse, smanjuje bolna razdoblja, simptome PMS-a, te poboljšava raspoloženje i razinu energije.

“Femmenessence je nabolja stvar koju žena može učiniti za svoje hormonalno zdravlje”, poručuje dr. med. Stefan Engelbrecht, spec. ginekolog, a njegovo svjedočenje izgrađeno je na tri ključna elementa: znanju, iskustvu i zadovoljstvu pacijentica kojima su blagotvorni učinci Femmenessencea promijenili život.

Femmenessence proizvodi su dostupni u svim boljim apotekama i možete ih kupiti bez recepta.

Za više informacija pogledajte na www.femmenessence.ba.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!