Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

Rama: Priština ugrožava spoljnu politiku Albanije

"Ako Кurti želi da otvori granice, onda se mora složiti sa svim državama", rekao je Rama.

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da političari u Prištini, suprostavljanjem zajedničkoj inicijativi za stvaranje balkanskog “mini Šengena”, ugrožavaju spoljnu politiku Albanije zarad svojih unutrašnjih političkih interesa.

Edi Rama je za albansku televiziju rekao da je dugo vremena objašnjavao Aljbinu Кurtiju, lideru Samoopredjeljenja i kandidatu za premijera privremenih prištinskih institucija, u čemu je značaj procesa “mini Šengena” i da bi bio veoma iznenađen ako on to ne razumije, jer je, kako je dodao, Кurti dovoljno inteligentan.

“Ako se pretvara da razumije ili ne razumije, to je njegov izbor, ali izgleda da se spoljna politika sa Albanijom koristi za unutrašnju politiku. Ne vjerujem da je to najbolje, imaćemo vremena da razgovaramo i produbimo diskusije”, rekao je Rama.

Povodom izjave Кurtija o otvaranju granica između Albanije i Кosova, rekao da tako nešto ne može da se učini bez pristanka Srbije.

“Ako Кurti želi da otvori granice, onda se mora složiti sa svim državama”, rekao je Rama.

Albanski premijer je naveo i da ga rukovodstvo u Prištini nije pitalo za mišljenje kada je odlučilo da uvede takse na robu iz Srbije, ali da je on tu odluku iskreno podržao, prije svega kao akciju koja bi trebalo da ima politički, a ne ekonomski rezultat.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button