Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

Odata počast stradalima u Vukovaru

Delegacija Srpskog narodnog vijeća (SNV) danas je zajedno da predstavnicima Udruženja porodica “Protiv zaborava” i županijskih vijeća srpske nacionalne manjine odala počast stradalima u Vukovaru u periodu od 1991. do 1995. godine.

Predsjednik SNV-a Boris Milošević rekao je Srni da je njihov današnji dolazak izraz poštovanja prema žrtvama.

“Danas smo došli u Vukovar da se na dostojanstven način sjetimo svih nevinih žrtava grada Vukovara, i Srba i Hrvata. Smatramo da je grad Vukovar pretrpio teška stradanja i razaranja”, naglasio je Milošević.

On je istakao da Hrvatska ulaže velika materijalna sredstva da se sanira šteta u Vukovaru i da je to u redu, ali smatra da se malo ulaže u mirnodopsku politiku zacjeljivanja trauma i u međuljudske i međunacinalne odnose.

“Na taj način ulažemo u ciglu i beton, a trebalo bi i u ljudske duše, za budućnost svih nas”, rekao je Milošević, koji je i poslanik u Hrvatskom saboru.

Stradalima je služne pomen u Sabornoj crkvi Svetog Nikole, a vijenci su položeni na Ovčaru i spušteni u Dunav kod “Tri vrške”.

Predsjednik Savjeta SNV-a Milorad Pupovac rekao je da su danas zapalili svijeće za sve stradale u ratnom periodu u Vukovaru i njegovoj okolini, spustili vijenac u Dunav za Srbe ubijene pred početak izbijanja oružanih sukoba, te položili vijenac za ubijene na Ovčari.

On je rekao da sa gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom i drugim ljudima u politici može voditi dijalog kako da se stvore pretpostavke da države institucije rade što bolje, posebno kako da se pomogne da se između Hrvatske i Srbije uspostavi dijalog o sudbini nestalih i stradalih, kao o tome kako da se obnovi saradnja u procesuiranju ratnih zločina, zaustavljena prije nekoliko godina. 

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button