Društvo

Vozači oprez – u Krajini mogući jači udari vjetra

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po pretežno mokrim i vlažnim kolovozima, dok se u višim krajevima Krajine vozačima skreće pažnja na povremeno jače udare vjetra, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina na mogućnost odrona.
PuteviFoto: RTRS

Prohodnost većine puteva u Srpskoj jutros je zadovoljavajuća, a vozačima se svjetuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima i stanju na putu.

Loading...

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske podsjećaju vozače da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

U toku su radovi na rekonstrukciji Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Karakaj-Drinjača. Predviđeno je da ovi radovi traju do 31. decembra 2019. godine.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Modriča-Vukosavlje-Podnovlje-Šešlije-Јohovac-Rudanka-Doboj-granica Republike Srpske i Federacije BiH /Karuša/, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju, do 31. decembra.

Izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna signalizacija na dionici Јohovac-Rudanka zbog radova na regulisanju ulaza i izlaza vozila gradilišta na magistralni put, a koja su angažovana na izgradnji auto-puta Koridor “Pet ce” kroz Republiku Srpsku, od petlje Јohovac do petlje Rudanka.

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji kolovoza, na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, zbog čega se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Konjević Polje u toku su radovi na rekonstrukciji kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz regulaciju semaForima.

Zbog radova na izgradnji mini hidroelektrane, na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić. U toku su i radovi na regionalnom putu Šekovići-Caparde, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično. Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici, opština Novi Grad, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društva /AMD/ pokrenuli su veliku republičku preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila pod nazivom i vozači mogu da obave besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti vozila danas u krugu AMD “Čelinac” u Čelincu od 9.00 do 11.00 časova, a od 13.00 do 15.00 časova u AMD “Kotor Varoš” u Kotor Varošu.

Kampanja će trajati do 29. novembra i sprovodiće se i u Šipovu i Mrkonjić Gradu, Doboju i Tesliću, Kozarskoj Dubici i Gradišci, Istočnom Sarajevu i Palama, Sokocu i Rogatici, Višegradu i Foči, Trebinju i Bileći i Gacku i Nevesinju.

U Federaciji BiH zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, a na širem području Livna, Kupresa i Tomislavgrada vozači se upozoravaju na povremeno jake udare vjetra.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!