Politika

Višković: Članstvo BiH u NATO – NE, saradnja – DA

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da je Program reformi BiH, koji će u narednom periodu biti proslijeđen u Brisel, na fonu potpisanog sporazuma lidera SNSD-a, SDA, i HDZ-a, te da u tom dokumentu postoji samo dosadašnja saradnja.

“U tom dokumentu nema ni NATO-a, ni MAP-a, već postoji samo saradnja koju smo i do sada imali. Nažalost, nepotrebno smo propustili više od godinu dana i sigurno je da svi građani BiH osjećaju štetu zbog neformiranja vlasti na nivou BiH”, rekao je Višković novinarima.

Loading...

On je naglasio da Srpska ne želi članstvo BiH u NATO, sve dok takav stav ima i Srbija.

“NATO je u BiH i danas prisutan, a ostaće tako i u narednom periodu. Ali, mi želimo samo da sarađujemo, uopšte ne želimo članstvo i hoćemo da se ponašamo u skladu sa Rezolucijom Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti”, rekao je Višković.

On je rekao da su predstavnici SDS-a kritikovali dokument Program reformi, a da uopšte nisu vidjeli njegov sadržaj.

“Treba nešto pročitati, pa o tome nešto reći”, rekao je premijer Srpske.

On je istakao da je Dejtonski sporazum izuzetno važan za Srpsku, te da se Republika zalaže za izvorni Dejton.

“Tim dokumentom obezbijeđen je mir na ovim prostorima i de fakto priznata Srpska kao entitet u BiH sa svim svojim nadležnostima. Naša je želja da tako ostane i činićemo sve da zadržimo ono što je Dejtonom predviđeno za Republiku. Želimo da Srpska i njeni građani budu uvažavani i da se mišljenje Srpske poštuje. Štitimo što je naše i tako će ostati”, rekao je Višković.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!