Društvo

Vlada KS zatražila nadzor nad radom Zavoda “Pazarić”

SARAJEVO – Vlada Kantona Sarajevo danas je na redovnoj sjednici pozvala direktora Kantonalnog centra za socijalni rad Samira Suljagića koji je članovima Vlade predočio informaciju o statusu i tretmanu štićenika iz KS u Zavodu “Pazarić”, a povodom medijskih objava o boravku štićenika u tom zavodu.

Vlada Kantona Sarajevo je donijela nekoliko zaključaka u kojima se od nadležnih institucija traži unapređenje boravka svih štićenika u toj ustanovi socijalne zaštite, a među kojima ih je 115 iz Kantona Sarajevo.

Vlada traži od Federalne uprave za inspekcijske poslove da urgentno izvrši nadzor po svim oblastima iz okvira svoje nadležnosti.

Također je od Federalne vlade i resornog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike zatraženo da izvrše stručni nadzor nad radom i funkcionisanjem Zavoda “Pazarić”.

Vlada je zatražila i da Kantonalni centar za socijalni rad izvrši ponovni nadzor nad boravkom štićenika iz Kantona Sarajevo u ovom zavodu.

Zadužila je i Ministarstvo pravde i uprave KS da u kontinuitetu šalje urgencije prema Kantonalnom tužilaštvu, a sve do utvrđivanja eventualno odgovornih za stanje u toj ustanovi.

Povezana vijest:

Protest zbog šokantnih fotografija iz Zavoda “Pazarić”

Šokantni snimci iz Zavoda “Pazarić”: Vezuju djecu za krevete i radijatore

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!