Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Priznao da je pretukao Rolda, pa mu zabio čakiju u vrat

Rade Drljača (24) je tokom kriminalističke obrade priznao da je ubio Brunu Rolda (53) u napuštenoj kući u centru Banjaluke, a zatim zapalio njegovo tijelo, saznaje Srpskainfo.

Prema informacijama portala SrpskaInfo, Drljača je bez nekog konkretnog razloga napao nesretnog čovjeka i počeo ga tući, a zatim ga ubo čakijom u vrat.

Osim Drljače, zbog ubistva su uhapšeni i Slobodan Krnetić (33) i Boris Zorić (33). Svi oni su poznati kao uživaoci opojnih droga, ali i po krivičnim djelima. Drljača je bio uhapšen i zbog pokušaja ubistva svoje bake.

Nakon kriminalističke obrade, oni su juče predati u nadležnost Tužilaštva. Nakon ispitivanja, tužilac je danas predložio da se odredi jednomjesečni pritvor za tri osobe zbog sumnje da su ubili Rolda.

Rade Drljača, Slobodan Krnetić i Boris Zornić osumnjičeni su za ubistvo, a Drljača i za paljevinu.

“Oni su osumnjičeni da su 25. novembra u periodu između dva i četiri sata u Ulici Vase Glušca, nakon verbalnog sukoba sa Roldom, njemu nanijeli više povreda po grudima i vratu. Zatim je Drljača nožem u vrat ubo nesretnog čovjeka. Od ove povrede Roldo je preminuo, a Drljača je zapalio kuću”, rekli su banjalučkom tužilaštvu.

Alkohol

Ubistvo Rolda se odigralo u kući u Ulici Vase Glušca broj 8, u noći između nedjelje i ponedjeljka.

“Pretpostavlja se da su oni konzumirali alkohol ili droge i tada je Drljača napao Rolda. On ga je udarao rukama i nogama i nanio mu više povreda po čitavom tijelu, a zatim mu čakiju zabio u vrat. Da bi prikrio ubistvo, Drljača je potom zapalio tijelo nesretnog Rolda, kao i kuću u kojoj se to sve desilo”, pojašnjava sagovornik.

U toj napuštenoj kući, osim Rolda i Drljače, bili su u Krneta i Zorić, koji su to sve posmatrali.

“Oni najvjerovatnije nisu ni pokušali spriječiti ubistvo. Sumnja se da su i oni nekoliko puta udarili Rolda i prijetili mu. Međutim, juče je trajala njihova kriminalistička obrada, pa nije bila poznata tačna njihova uloga u ovom ubistvu. Moguće da će odgovarati za prikrivanje, jer nisu to prijavili policiji”, pojasnio je izvor Srpskainfo.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button