Društvo

Migranti se danas iseljavaju iz kampa Vučjak

Glavne aktivnosti izmještanja migranata iz kampa Vučjak u Bihaću će biti provedene danas, najavio je premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić.

Migranti će u organizaciji Međunarodne organizacije za migracije biti prevezeni u kasarnu Ušivak. Tamo će boraviti do osposobljavanja kasarne u Blažuju, gdje je planirano da prezime.

Loading...

“Izmještanje migranata iz Vučjaka će trajati tri dana i biće podijeljeno na predradnje, radnje izmještanja i radnje koje će se desiti kasnije. Mi smo zaduženi da operativno pripremimo predradnje. Dogovoreno je to s ministrom bezbjednosti Draganom Mektićem”, kazao je Ružnić na jučerašnjoj konferenciji za medije.

U sklopu prve faze izmještanja su pripremljeni sigurnosni aspekti izmještanja migranata, što znači osiguranje hrane i prijevoza, doktora i tehničara, kao i policijskih snaga.

Migranti će, kako je to najavljeno, privremeno biti prebačeni u kasarnu Ušivak.

“Budući da kasarna Blažuj još nije spremna za prihvat migranata, ovi ljudi će iz Vučjaka biti prebačeni u kasarnu Ušivak. Ukoliko ne budu mogli biti smješteni u Ušivak, postoji ideja da se jedan dio njih prebaci u Blažuj”, najavljeno je.

Vlasti u Unsko-sanskom kantonu će, ukoliko to bude potrebno, zatražiti asistenciju prilikom izmještanja migranata prema kasarni Ušivak u Hadžićima.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!