Sport

I ATP proglasio Đokovića za tenisera decenije

Novak Đoković ostvario je naveće uspjehe u protekloj deceniji, potvrdio je ATP. Uz srpskog tenisera, među najboljih pet našli su se Rafael Nadal, Rodžer Federer, Endi Mari i Stan Vavrinka.

ATP je u osvrtu na prethodnu deceniju konstatovao da su se Novak Đoković, Endi Mari i Stan Vavrinka pridružili Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadala u dominaciji svjetskim tenisom.

Srpski teniser je ostvario najveće uspjehe tokom posljednjih deset godina. Novak je osvojio ukupno 61 titulu, od kojih 15 sa Gren slemova, četiri sa Završnog mastersa i 29 sa turnira serije 1.000. Đoković je u jednom momentu bio šampion sva četiri najveća turnira, a postao je i prvi teniser koji je trijumfovao na svim mastersima. Čak pet puta je godinu završavao kao prvi na svijetu.

Rafael Nadal je osvojio 48 titula, od kojih 13 sa Gren slemova, a 20 sa Mastersa. Na prvoj poziciji je na kraju godine bio četiri puta. 

Rodžer Federer je trijumfovao na 42 turnira – na Gren slemovima je osvojio šet titula, na Završnom mastersu dvije, a na Mastersima 12.

Endi Mari je postao bogatiji za 32 pehara – osvojio je tri Gren slema, jedan Završni masters i 10 Masters titula. Uz to je dva puta osvajao zlato na Olimpijskim igrama i jednom je godinu završio kao prvi.

Top 5 igrača decenije kompletira Stan Vavrinka. Švajcarac je osvojio 15 trofeja, od kojih tri Gren slema i jedan Masters.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!