Banjaluka

Otvorena izložba idejnih rješenja buduće pješačke zone

23.12.2019.23.12.2019.Otvorena izložba idejnih rješenja buduće pješačke zone

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i gradski arhitekta Ivan Rašković otvorili su večeras u Banskom dvoru izložbu idejnih rješenja budućeg izgleda centralne gradske pješačke zone koju čine svi pristigli radovi o toj temi.

Loading...

 

Radojičić je podsjetio da je završen međunarodni konkurs za izbor najboljeg idejnog rješenja za izgled tog prostora – na potezu od stare autobuske stanice do Ulice Vase Pelagića.

„Stiglo je 12 prijedloga iz različitih krajeva svijeta. Dodijelili smo tri ravnopravne druge nagrade jer po propozicijama nije moguće dodjeliti više od jedne prve nagrade. Nismo se mogli odlučiti za jednu prvu nagradu i kombinacija ova tri rada, čiji su autori iz Srbije, predstavlja budući izgled centralne gradske zone“, rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, za prostor ispred sadašnjeg Muzeja savremene umjetnosti predviđen je za muzejski trg sa spomen-obilježjem posvećenom Prvom svjetskom ratu, ali i sa trgovskom površinom koja treba biti prostor za okupljanja, koncerte i slično.

„Pored sadašnjeg spomenika banu Svetislavu Milosavljević prema Ulici Vase Pelagića predviđeno je parkovsko-spomeničko područje sa velikom pješačkom zonom, oivičeno stambeno-poslovnim zgradama“, dodao je Radojičić.

On je izrazio nadu da će se u narednoj godini moći vidjeti bar obrisi novog rješenja centra grada, ističući da će za njegovu kompletnu realizaciju trebati mnogo vremena.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!