Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

MCP: Pravoslavni vjernici u Crnoj Gori dočekuju jedan od najtužnijih Božića u istoriji

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da svu odgovornost za donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti snose poslanici koji su za njega glasali, ali i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Iz Mitropolije podsjećaju da je Skupština Crne Gore usvojila, kako tvrde, diskriminatoran i neustavan zakon, “prethodno odbivši tri amandmana koje je preko poslanika Demokratskog fronta, dostavila Mitropolija crnogorsko-primorska”.

Dostavljeni amandmani su, kako navode, predstavljali minimum minimuma koji je Vladi i Skupštini ponuđen od Crkve, “kako bi se doprinijelo smirivanju društvenih tenzija i preduprijedile teške posljedice koje mogu nastati donošenjem ovakvog Zakona”.

Vlast je, kako su pojasnili, odbijanjem amandmana, “u suštini odbio da se o svojinsko-pravnim odnosima raspravlja pred sudovima ove zemlje u redovnim postupcima, u skladu sa preporukama Venecijanske komisije”.

“Na taj način su jasno potvrđene sumnje naše Crkve da se ovaj Zakon, prije i iznad svega, donosi, ne da bi se obezbjedila sloboda vjere već da bi se pristupilo otimačini imovine Pravoslavne Crkve i time započela realizacija cilja iz programa vladajuće partije – stvaranju “obnovi” nove, državne, podobne i poslušne režimu “autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve”, kazali su iz Mitropolije.

Zbog svega, poručuju, pravoslavni vjernici u Crnoj Gori dočekuju jedan od najtužnijih Božića u novijoj istoriji.

(Izvor: RTCG)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button