Društvo

Pogledajte prognozu za narednu sedmicu: Snijeg i temperatura do minus 10

Jutros je u BIH oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje pada slab snijeg. U Hercegovini je pretežno vedro. Oblačno je na sjeveru Hercegovine.

I danas u BiH oblačno sa slabim snijegom, u Hercegovini većinom pretežno vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3, na jugu zemlje do 8 stepeni.

Loading...

Zbog eksremno niskih temperatura i jakog koje se danas očekuju u Mostaru, Trebinju, Livnu, Sarajevu, Tuzli, Višegradu i Foči, za ova područja aktiviran je žuti meteoalarm. 

Sutra prije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini većinom sunčano. Prije podne više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. 

U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3, na jugu zemlje do 3. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U utorak, pretežno vedro jutro. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Postepeno naoblačenje od jutarnjih sati sa sjevera koje će prije podne zahvatiti BiH, a poslije podne Hercegovinu. 

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na jugu zemlje do 2. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni.

U srijedu, u Hercegovini vedro. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 4. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno vedro. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3, na jugu zemlje do 3. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!