Banjaluka

Cilj – 600 novih mjesta u vrtićima: Milion KM za završetak „Kolibrija“

05.01.2020.05.01.2020.Cilj – 600 novih mjesta u vrtićima: Milion KM za završetak „Kolibrija“

Gradska uprava raspisala je tender za drugu fazu radova na budućem vrtiću u Lazarevu, u vrijednosti od milion KM, kako bi tokom ove godine bio u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju.

Loading...

Ovaj, novi dio vrtića „Kolibri“ moći će da primi oko 170 djece, u okviru plana da se do kraja godine otvori ukupno novih 600 mjesta u predškolskim ustanovama.

Istovremeno, raspisana je i nabavka za opremanje ovog vrtića, procijenjene vrijednosti oko 200.000 KM.

Za gradnju budućeg vrtića u Lazarevu po fazama odlučeno je s obzirom na to da je riječ o velikoj investiciji procijenjene vrijednosti 1,5 miliona KM.

Prva faza gradnje vrtića u Lazarevu, vrijedna 550.000 KM, počela je polovinom prošle godine i teče planiranom dinamikom. Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, u zavisnosti od vremenskih prilika – objekat bi trebalo da bude stavljen „pod krov“ na proljeće.

-Do tada bi trebalo da imamo izabranog izvođača za drugu fazu radova, koja podrazumijeva građevinsko-zanatske i instalaterske radove, te nabavku namještaja i opremanje – istakli su u resornom odjeljenju.

Budući vrtić u Lazarevu zauzimaće površinu od 1.150 kvadratnih metara. Postojeći vrtić „Kolibri“, njegov južni dio – sa dva trakta po četiri jedinice – izgrađen je 2013. godine.

U nastojanju Grada da obezbijedi predškolsko vaspitanje što većem broju djece, u toku je i gradnja vrtića na Petrićevcu za smještaj više od stotinu djece, te rekonstrukcija objekta na Stračevici koji je ranije koristila Gradska razvojna agencija, a koji će biti pretvoren u vrtić za smještaj oko 50 djece.

Uporedo sa ovim aktivnim projektima izgradnje, za ovu godinu je planirano dodatno širenje sistema gradskih vrtića.

Prvi na listi prioriteta su Kuljani, gdje bi novi vrtić trebao nići u objektu stare škole. U planu je i prenamjena gradskog prostora u Obilićevu, koji će biti pretvoren u vrtić, te obnova objekta koji se nalazi pored nedavno obnovljenog vrtića „Ježeva kućica“, a koje je nekada koristilo Udruženje “Duga”.

Istovremeno, radi se na pripremi izgradnje još dva vrtića – u Vrbanji i Aleji centar.

Kroz projekat „Energetska efikasnost u javnim zgradama“, u planu je obnova još dva vrtića.

3D prikaz budućeg vrtića

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!