Društvo

Dodik čestitao Badnji dan i Božić, poželjevši svima radost, mir i sreću

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti Badnji dan i praznik Hristovog rođenja – Božić, sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik donese svima radost, mir i sreću.

“Želim da vam Božić svima donese snagu da se izborite sa izazovima sa kojima se susrećete i da ovaj praznik ispuni svaki dom toplinom, radošću i slogom”, istakao je Dodik.

On je naglasio da je Božić najradosniji porodični praznik kada se okuplja cijela porodica i slavi sa najbližima i najmilijima i zato su ljubav, razumijevanje, solidarnost i tolerancija poruke koje nam ovaj praznik donosi i koje nas ispunjavaju.

Srpski član Predsjedništva BiH poželio je da Badnje veče donese svima mir, spokoj i ljubav, a Božić zdravlje, duhovnu radost i vjeru u bolje sutra, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav `Mir Božiji – Hristos se rodi` svim vjernicima želim da predstojeće božićne praznike provedu onako kako dolikuje tradiciji – u miru i radosti, u krugu svoje porodice i prijatelja”, poručio je srpski član Predsjedništva BiH u božićnoj čestitki.

Srpska pravoslavna crkva 6. januara proslavlja Badnji dan, pripremajući se za najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista – Božić, 7. januara.

Službama bdenija i nalaganjem badnjaka u pravoslavnim hramovima najavljuje se Rođenje Spasitelja, čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena i kao najradosniji događaj za hrišćanstvo.  

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!