Banjaluka

Resursni centar za djecu i mlade u Dragočaju uskoro otvara svoja vrata

Resursni centar za djecu i mlade u Dragočaju trebalo bi uskoro da otvori svoja vrata, a za najmlađe i omladinu će predstavljati siguran prostor u kojem će razvijati interesovanja i kreativnost.

Nosilac projekta je Omladinski centar “Zdravo da ste”, a u saradnji sa organizacijom “IN fondacija” pri kraju je sa opremanjem prostora koji će se nalaziti u Domu kulture u Dragočaju, a namijenjen je za potrebe djece iz osnovnih škola i mladih u ovoj mjesnoj zajednici.

Tanja Boromisa iz “Zdravo da ste” rekla je da će ovaj centar mladima iz Dragočaja prije svega ponuditi siguran prostor gdje će moći da izraze svoju kreativnost.

“Prostor će kreirati mladi za mlade. Želimo da djeci i mladima omogućimo prostor u kojem mogu kvalitetno da provode svoje vrijeme te da im pružimo način da se razvijaju uz drugačije aktivnosti i stvore zdravije stilove života”, kazala je Boromisa za “Nezavisne”.

Dodala je da će u njemu biti organizovane razne aktivnosti, ali i edukativne radionice kroz koje će korisnici jačati životne i socijalne vještine.

Istakla je da su istraživali šta to djecu i mlade u Dragočaju interesuje, a aktivnosti će biti stvorene u skladu s njihovim interesovanjima.

“Već smo obezbijedili računare, kao i sportsku opremu, tako da će korisnici centra imati sve potrebne ‘alate’ za kvalitetno slobodno vrijeme”, rekla je Boromisa.

Dok će OC “Zdravo da ste”, zbog višegodišnjeg iskustva u radu s mladima, svoje aktivnosti u ovom centru usmjeriti upravo na tu grupu, “IN fondacija” će organizovati aktivnosti za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Branka Ivanović, izvršna direktorica “IN fondacije”, kazala je da će u centru za djecu organizovati podršku u učenju i psihosocijalne radionice.

“Krećemo sa dvije korisničke grupe, djeca i mladi, sa mogućnošću uključivanja i drugih grupa kao što su stariji ili žene. U ovoj mjesnoj zajednici, jednoj od najvećih u gradu, živi veliki broj porodica sa malom djecom, a nedostaje vanškolskih aktivnosti”, objasnila je Ivanovićeva.

Istakla je da sistem obrazovanja možda ne odgovara najadekvatnije na razvojne zadatke djece i ne oprema ih najbolje.

“Želimo da djecu u ovom centru kroz učenje drugih životnih vještina osnažimo na kvalitetan način”, rekla je Ivanovićeva te dodala da imaju namjeru da i u drugim mjesnim zajednicama koje se nalaze u rubnim dijelovima grada pokrenu slične centre.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!