Nauka i tehnologija

Tehnološke inovacije koje će obilježiti 2020. godinu

​Godina na pragu nove decenije 21. vijeka donjeće nam brojne novitete na tehnološkom polju. Tu je 5-G mreža, zatim napredak Interneta stvari, izmijenjene stvarnosti, autonomna vozila…

Kraj godine se polako bliži, a sa njim i početak nove decenije. Kada dođe kraj godine, često se osvrćemo na prošli period, ali planiramo i sljedeći.

Loading...

Ukoliko efikasno planirate privatni i poslovni život za naredni period, dobro je biti obaviješten koje tehnologije nam mogu biti na raspolaganju. Evo nekih tehnoloških trendova za 2020. godinu.

Jedna od tehnologija koje su podigle veliku prašinu u prethodnom periodu je 5-G mreža. Samo najavljivanje 5-G mreže otvorilo je veliki broj debata.

Smatra se da će ova mreža u narednim godinama, a možda već i u 2020. postati neophodna pogotovo kada se radi o kompanijama.

VR (vitruelna stvarnost) i AR (proširena realnost) postaju sve prisutniji u svakodnevnom životu. VR je tehnologija koja ubacuje korisnika u drugu realnost, dok AR tehnologija pojačava njegovu okolinu.

Obe tehnologije imaju veliki potencijal u industriji zabava i igrica, ali i u sferi edukacije i učenja.

One mogu da se koriste, na primjer, za edukaciju mladih hirurga i sličnih poslova, ali i za marketing.

Zajedničko kompanijama „Tesla“ i „Vejmok“ je to što teže da naprave potpuno funkcionalne automobile koji bi se sami vozili.

Mnogi automobili već imaju mogućnost da samostalno koče, drže odstojanje, parkiraju, pale svjetla, brisače ili imaju senzore koji vas drže unutar trake.

Ovakve tehnologije će biti sve više usavršavane, ali i dostupnije u ekonomskom smislu.

Internet stvari ili Internet of Things predstavlja mogućnost međusobnog povezivanja različitih uređaja. Poslednjih godina mogućnost povezivanja je sve veća. Već možete da povežete vaš pametni telefon sa televizorom, automobilom, ali i hranilicom za pse, pa čak i frižiderom.

Ova tendencija rasta Interneta stvari nastavlja se i u narednim godinama.

Ovo su, naravno, samo predviđanja na osnovu onoga što danas znamo. U tehnološkom svijetu iznenađenja su česta pojava. Iz ovih razloga neophodno je da ažurno i pomno pratimo nove tehnološke trendove kako bismo podigli našu produktivnost i svijest.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!