Društvo

Lesoto povukao priznanje Kosova

Kraljevina Lesoto revidirala je svoj politički stav o statusu Kosova

Lesoto je povukao politički stav o statusu Kosova i sve izjave koje se mogu tumačiti kao priznanje kosovske nezavisnosti, saopštio je ministar spoljnih poslova Ivida Dačić poslije sastanka sa premijerom i šefom diplomatije te afričke države.

Vlada Kraljevine Lesota revidirala je svoj politički stav o statusu Kosova, navodi se u noti Ministarstva spoljnih poslova i međunarodnih odnosa Lesota, u koju je Tanjug imao uvid.

Vlada Lesota, istovremeno, povlači sve prethodne izjave u vezi sa Kosovom, naročito one koje se na bilo koji način mogu tumačiti kao priznavanje nezavisnosti Kosova, navodi se u dokumentu.

Lesoto još ističe da je “jednostrana deklaracija o nezavisnosti Kosova iz februara 2008. u suprotnosti sa Završnim aktom iz Helsinkija, između ostalog, sa njegovim principima 3. i 4. i u još većoj mjeri je u suprotnosti sa Rezolucijom SB UN 1244 (1999) koja je usvojena u skladu sa Glavom VII Povelje UN”.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!