Privreda

Makron i Tramp blizu sporazuma o oporezivanju velikih internetskih kompanija

Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je kako će s američkim predsjednikom Donaldom Trampom raditi na sporazumu u vezi s porezom koji je Francuska već uvela velikim internetskim kompanijama poput Googlea, Amazona i Facebooka, a u vezi s prometom koji pomenute kompanije ostvaruju u Francuskoj, javlja.

Makron je na svom profilu na društvenoj mreži napisao da je sinoć imao “sjajan” telefonski poziv s Trampom.

Loading...

Istakao je da će zajedno raditi na sporazumu o oporezivanju velikih internetskih kompanija kako bi se spriječio rast carina.

Francuski mediji navode da će dvojica lidera postići kompromis do kraja godine u okviru Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u Parizu.

Očekuje se da će se francuski ministar ekonomije Bruno le Mar, u srijedu, sastati s američkim kolegom Stiven Mnučinom na 50. Svjetskom ekonomskom forumu (WEF) u švajcarskom Davosu.

Nacionalni parlament Francuske je 11. jula 2019. godine donio zakon koji predviđa oporezivanje velikih internetskih kompanija poput Applea, Facebooka, Googlea i Amazona. Prema zakonu, internetski divovi će plaćati tri posto poreza na dohodak koji primaju u Francuskoj.

Porez će se primjenjivati ​​na kompanije sa globalnim prometom od 750 miliona evra i prometom od 25 miliona evra u Francuskoj.

Francuska će samo od ovog poreza u ovoj godini inkasirati 430 milona evra, a u narednoj oko 650 miliona evra.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!