Banjaluka

Radojičić: Grad je pretrpio konkretnu štetu, očekujem sudski postupak

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da očekuje pokretanje sudskog postupka protiv organizatora skupa koji su 30. decembra 2018. godine spriječili da se održe novogodišnji koncerti jer je Grad zbog toga pretrpio konkretnu štetu.

Radojičić je danas novinarima u Banjaluci rekao da je Grad tužio formalne organizatore tog skupa, a ne troje pripadnika grupe “Pravda za Davida”, te zatražio odštetu od 178.000 KM zbog onemogućavanja održavanja novogodišnjih koncerata.

Loading...

On je naglasio da to nije tužba protiv grupe “Pravde za Davida”, niti protiv troje njenih pripadnika.

“Ja ne znam da su to troje mladih ljudi pripadnici “Pravde za Davida”, oni su bili formalni organizatori skupa 30. decembra 2018. godine. Mislim da je njihova veza sa PDP-om, a ne sa grupom “Pravda za Davida”, bar su se tako deklarisali, a tuženi su za nanesenu konkretnu štetu Gradu, jer je toliki iznos bio što od sponzora, što od Grada za neodržane koncerte”, dodao je Radojičić.

On je naveo da Grad u ovom predmetu zastupa Pravobranilaštvo Republike Srpske, te da očekuje da se o tome vodi sudski postupak jer je Grad, zaista, pretrpio konkretnu štetu zbog onemogućavanja održavanja koncerata.

Prema njegovim riječima, Grad nije mogao da podnese tužbu za nematerijalnu štetu, indirektnu koju su pretrpjeli ugostitelji, hoteljijeriji i svi ostali.

Na pitanje da li je gradski budžet oštećen za više od 200.000 KM licitacijom u kojoj je odbornik u banjalučkoj Skupštini grada Stojan Vukajlović, kao jedini učesnik na licitaciji, kupio pet nekretnina, oduzetih u sudskom postupku od Miloša Šmitrana, nekadašnjeg načelnika gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, Radojičić je rekao da gradski budžet nije oštećen ni za jednu KM, jer još nije dobio ni marke.

Prema medijskim napisima, Vukajlović je bio jedini učesnik na licitaciji koja je održana 31. decembra prošle godine, kada je kupio četiri stana, poslovni prostor, kao i vikendicu u Ivanjskoj za 283.400 KM iako je procijenjena vrijednost tih nekretnina veća za 256.000 KM.

Prema pravosnažnoj presudi protiv Šmitrana, osuđenog za zloupotrebu položaja, novac od prodaje zaplijenjenih nekretnina trebao bi biti uplaćen u gradsku kasu.

Šmitran je u sudskom procesu priznao da je oštetio gradski budžet za 539.410 KM, a taj novac je, prema presudi, morao biti vraćen u gradski budžet. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!