Banjaluka

Novi azil za pse uskoro na Manjači

05.02.2020.05.02.2020.Novi azil za pse uskoro na Manjači

U nastojanju da se iznađe trajno rješenje za smještaj napuštenih pasa, uskoro će početi gradnja novog azila za pse na Manjači.

Loading...

Izgradnja novog azila procijenjena je na 130.000 KM, a u toku je javna nabavka za izbor izvođača radova. Očekuje se da bi gradnja trebala početi na proljeće.

Prema projektu, budući azil prostiraće se na ukupnoj površini od 20.000 kvadratnih metara, na lokalitetu Razvojno-edukativnog centra „Manjača“.

Kako su istakli iz Odjeljenja za komunalne poslove koje, zajedno sa Centrom za razvoj poljoprivrede i sela, vodi ovaj projekat – kroz prvu fazu izgradnje predviđeno je da se objekat opremi svom potrebnom infrastrukturom koja podrazumijeva ogradu, struju, vodu, odvode, pristupni put, parking, zvučnu izolaciju od naseljenog dijela, te betonirani, pješčani i travnati dio.

-U prvoj fazi predviđeno je postavljanje ograde sa ulaznim kapijama, te dovođenje u funkciju jednog objekta koji bi služio za smještaj pasa. U sljedećoj fazi izgradnje, biće saniran još jedan objekat. Ovaj objekat služiće za skladištenje hrane, ali i za karantin, gdje će psi biti pregledani prije smještanja. Unutar objekta predviđeno je smještanje pasa u boksove kako bi se razvrstali po pasminama i veličinama – pojasnili su iz resornog odjeljenja.

Sadašnji azil nalazi se u Ramićima i svojevremeno je izgrađen kao privremeno rješenje, zbog čega je odlučeno da se gradi novi objekat na prihvatljivijoj lokaciji.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!