Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

RERS: Ustavni sud RS je ukinuo odluke čiji je cilj bio da zaštite kupce sa manjom potrošnjom i nižim standardom

Povodom odluke Ustavnog suda Republike Srpske, iz Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske poručuju da će primijeniti presudu ovog suda i predložiti nove mjere i odluke, rečeno je u ovoj komisiji povodom odluke Ustavnog suda RS.

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske je, u skladu sa svojim nadležnostima, a na inicijativu “Elektroprivrede Republike Srpske” donijela Odluku o tarifnim stavovima za korisnike distributivnih sistema i odluku o tarifnim stavovima za javno snabdijevanje, čije pojedine članove je Ustavni sud proglasio neustavnim.

Povodom odluke Ustavnog suda Republike Srpske, iz Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske poručuju da će primijeniti presudu ovog suda i predložiti nove mjere i odluke.

“Ne ulazeći u suštinu presude, niti sa željom da je komentarišemo, moramo konstatovati da će zbog ovakve odluke Ustavnog suda Republike Srpske i ukidanja blok tarifa cijena električne energije biti povećana za skoro 80 odsto stanovništva. Pojedini članovi odluke Regulatorne komisije a koje je osporio Ustavni sud svojom jučerašnjom odlukom, upravo su imale za cilj da zaštite kupce sa manjom potrošnjom i nižim standardom”, navedeno je u saopštenju, prenosi Srna.

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske još nije dobila presudu Ustavnog suda Republike Srpske, i dok u pisanoj verziji ne dobije presudu neće se više izjašnjavati.

Izvor
mondo.ba
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button