Banjaluka

“Banjaluka se budi”: Veliko okupljanje građana u 18 časova

Veliko okupljanje građana pod nazivom “Banjaluka se budi” biće održano večeras, od 18 časova, na Trgu Krajine.

Riječ je o nastavku akcije “Pravda za Davida” u kojoj građani najvećeg grada Srpske od nadležnih institucija traže rasvjetljavanje smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

Loading...

On je nestao 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas. Različite i nepotpune informacije vezane za istragu “potpalile” su sumnju da cijeli slučaj nije onakav kakvim ga nadležni predstavljaju.

Zbog toga je pokrenuta akcija “Pravda za Davida”, koja bi večeras trebala doživjeti kulminaciju, pošto se na Trgu Krajine očekuje više hiljada građana. Oni su i sinoć, po 26. put, bili na istom mjestu, odakle su poslali jasnu poruku:

– U subotu neće biti stranaka i politike. Nećemo se dijeliti na bogate i siromašne, one sa i bez dredova, Srbe, Hrvate i Bošnjake, već na dobre ljude koji su za istinu – glasio je jedan od govora.

Davidov otac, Davor Dragičević, pozvao je sve građane Republike Srpske i Federacije BiH da podrže ovu borbu koja je, kako je rekao, borba svih nas za dostojanstven život.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!