Banjaluka

Novo ruho OŠ “Jovan Cvijić” sa najljepšim dvorištem

Osnovna škola “Jovan Cvijić” u Kočićevom vijencu dobiće do polovine ovog mjeseca novo ruho, a njenih 610 učenika će, pored najljepšeg školskog dvorišta, moći da se pohvale i mnogo boljim uslovima za odvijanje nastave.

Zamjena stolarije, postavljanje fasade, izolacija objekta, te sanacija krova biće dodatni motiv za još bolje rezultate đaka koji su dobitnici raznih priznanja. Riječ je o projektu energetske efikasnosti, koji se realizuje u okviru programa “Zeleni ekonomski razvoj”, a finansiraju ga grad i UNDP sa po 100.000 KM. Direktorica ove ustanove Mila Nikić-Čudić ponosna je na činjenicu da je na čelu škole čiji đaci već tradicionalno bilježe uspjehe na mnogim poljima. Ona je naglasila da nastoje ići u korak s vremenom, te da će obnova škole značajno doprinijeti tome.

– Program “Zeleni ekonomski razvoj” od nemjerljivog je značaja za našu školu, zbog čega sam zahvalna gradonačelniku Igoru Radojičiću na podršci. Po završetku radova uslovi za izvođenje nastave biće višestruko bolji, a učionice toplije i ugodnije za rad – rekla je Nikić-Čudić.

Ova škola se razlikuje od drugih i po tome što svi učenici pri dolasku u školu ostavljaju svoje mobilne telefone u kutiju, zahvaljujući čemu su više koncentrisani na nastavu. Škola “Jovan Cvijić” je prva uvela video-nadzor prije četiri godine, a pomoćni radnici dežuraju umjesto đaka. Svi se trude da što bolje dotjeraju prostor oko škole, pa su poslije druge i treće nagrade prošle godine osvojili prvo mjesto za najuređenije školsko dvorište.

– Zasadili smo pet sadnica jabuka, a ranije su niknule kruške. Dvorište ćemo ukrasiti i sadnicama cvijeća, a najveće zadovoljstvo predstavlja to što učenici vode brigu o biljkama – kazala je Nikić-Čudić. Ona je dodala da je ponosna na sve učenike i istakla da su ove godine postali regionalni šampioni iz fizike i matematike.

Pedagog Dragana Raković, koja ovaj posao obavlja već 39 godina, kaže da rad sa djecom predstavlja istinsko zadovoljstvo, a tu je i mnoštvo anegdota i lijepih trenutaka koji ostaju u neizbrisivom sjećanju.

Planovi

U proteklom periodu mnogo je urađeno da bi ova škola bila prepoznatljiva. Poslije obnove mokrih čvorova, donacija računarske opreme, te poklona bivših učenika, u školi gledaju korak naprijed. U skladu sa mogućnostima idu u nove projekte, da bi škola izgleda još ljepše.

– Pokušaćemo da sredimo školsko igralište, a želimo da napravimo i igralište za najmlađe đake, te da uredimo park. Cilj nam je da proširimo i saniramo fiskulturnu salu, koja je u posljednjem nevremenu pretrpjela veliku štetu – kazala je Mila Nikić-Čudić.

(glassrpske.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!