Banjaluka

Dva trkača polumaratona i dalje u indukovanoj komi zbog toplotnog udara

Dvoje od četvoro pacijenata koji su hospitalizovni u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske zbog simptoma toplotnog udara i dalje su u indukovanoj komi zbog edema mozga i sve prognoze u vezi sa njihovim zdravstvenim stanjem su preuranjene, saopšteno je danas iz UKC-a.

Trenutno zdravstveno stanje druga dva pacijenta je stabilno, pa se zbog daljeg liječenja i praćenja premještaju u Kliniku za unutrašnje bolesti UKC-a.

Iz UKC-a navode da su u juče 10.50 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u prijemnu internističku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra dovezeni pacijenti čiji su inicijali J.Š. /31/, M.G. /27/ i S.J. /47/, a oko 18.30 časova pacijent čiji su inicijali I.T. /35/.

Svi pacijenti su, kako navode iz UKC, prvobitno hospitalizovani u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane UKC zbog simptoma toplotnog udara.

Prema riječima dežurnog ljekara u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane Danice Momčičević, pacijenti J.Š. i M.G. su zbog edema mozga protektivno stavljeni u stanje indukovane kome i priključeni na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

“Trenutno zdravstveno pacijenata S.J. i I.T. je stabilno te se zbog daljeg liječenja i praćenja premještaju u Kliniku za unutrašnje bolesti UKC Republike Srpske”, saopšteno je iz UKC.

Riječ je o učesnicima jučerašnjeg 4. Banjalučkog M:tel polumaratona.

(Srna)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!